Testimonials

Folketinget er meget tilfreds med Dictus’ talegenkendelsesløsning og med vedligeholdelse og support fra Dictus og har i marts 2015 underskrevet kontrakt med Dictus for en ny 4-årig periode.


Jenni Birklund, chef for Folketingstidende i Folketingets Administration

Folketingets tale-til-tekst system

 

Dictus ApS har leveret et talegenkendelsessystem til Folketinget. Systemet skal sikre at referater fra taler i folketingssalen kan offentliggøres hurtigere end tidligere.

 

I Folketinget arbejder op til 20 referenter i afdelingen Folketingstidende med at tage referater fra debatten i Folketingssalen. Siden oktober 2007 er dette arbejde gjort lettere med implementeringen af det nye system. Hidtil har Folketingets referenter arbejdet med udstyr, som var baseret på et ældre tekstbehandlingssystem.

 

I den samlede løsning indgår en række andre elementer ud over tale-til-tekst modulet, fx et modul til at planlægge referenternes arbejde og et modul, som fordeler talerne til referenterne.

 

De 20 referenter kan arbejde samtidig i systemet, hver med deres del af talerne. Der er indbygget adgang til ordbøger og andre opslagsværker til at gøre arbejdet lettere for referenterne. Systemet indeholder også et statistikmodul til opsamling af data om talegenkendelsen og arbejdet med referaterne.

 

Som en del af projektet er softwaren trænet til at genkende Folketingets sprogdomæne.