Testimonials

Det er vildt imponerende. De 20 medarbejdere der har arbejdet med referatarbejdet er nu omskolet så de indtaler referaterne i stedet for at skrive dem. Det betyder at de vil kunne læses på nettet allerede efter 2-3 timer hvor vi tidligere havde en produktionstid på en uge.


Per Anker Hansen, vicedirektør i Folketinget

Dictus som aflastning til brugere med museskader, ledsmerter eller bevægelsesbesvær.

Erfaringer fra en anonym Dictus-bruger.

 

Baggrund:

Jeg begyndte at bruge Dictus, fordi jeg nemt får smerter i albuer og håndled efter mange timers arbejde ved computeren. En stor del af mit arbejde består i at skrive tekster, og før jeg begyndte at bruge Dictus, har jeg forsøgt at komme smerterne til livs på andre måder. Jeg har prøvet at udskifte min traditionelle computermus med en rullemus; jeg har talt med en ergoterapeut og forsøgt at afhjælpe problemet med forbyggende stræk- og styrkeøvelser. Det eneste som for alvor har virket, er imidlertid at begrænse brugen af mus og tastatur. I den forbindelse har Dictus været en stor hjælp til fortsat at kunne skrive og arbejde mange timer ved computeren, og programmet hjælper mig med fortsat at producere store mængder tekst hver dag uden at overbelaste mine håndled, albuer og arme, når jeg arbejder.

 

Gode råd til nye brugere af Dictus:

 

Tålmodighed og vedholdenhed:

Det har taget mig et par måneder at blive god til at bruge Dictus. Både i forhold til at lære programmets funktioner at kende og til at diktere langsomt og tydeligt. Herudover tager det også tid og tålmodighed at vænne sig til en ny måde at arbejde med sprog og tekst på, når man dikterer i stedet for at skrive teksterne ind. Som ny bruger skal man være indstillet på, at det kræver både tålmodighed og vedholdenhed at blive god til at bruge Dictus

 

Tag imod undervisning:

Jeg hørte om Dictus gennem en kollega og søgte herefter om tilskud til at købe Dictus gennem jobcentret i min kommune. Med en udtalelse fra min ergoterapeut fik jeg bevilget tilskud til at købe Dictus uden problemer. Med jobcentrets bevilling fulgte også 10 timers undervisning i installation og brug af Dictus. Undervisningen har været en god starthjælp og hjalp med at holde mig til ilden. På den måde har jeg bevaret motivationen og er løbende blevet bedre til at diktere langsomt og tydeligt og til at bruge Dictus mest hensigtsmæssigt. ”

 

Brug funktionen ”Tilføj ord fra dokumenter”:

Jeg kan anbefale at bruge funktionen ”Tilføj ord fra dokumenter” til at indlæse tekster i Dictus. På den måde kan man løbende indlæse teksteksempler, som minder om de tekster, man gerne vil diktere fremover. Dermed udvides ordbogen i Dictus med nye ord, som er relevante for mit arbejdsområde. Det har klart forbedret genkendelsen i de tekster, jeg typisk dikterer. ”

 

Slå lyden til og fra på headsettet:

Herudover har jeg glæde af et kunne slå lyden til og fra på headsettets muteknap, så jeg slipper for gentagende gange at starte og stoppe genkenderen med mus eller tastatur