Digitalt Dansk

Undervisning/Læremidler

Fokus på Sprog

Dictus Undervisningsmidler

Panda LytteSkriver & LytteStaver

Bogstavlyde og stavemåder

Taleskrivning - Dictus

Tale-til-tekst program

Tænk hvis vi havde undervisningsmidler i sprog, matematik, biologi etc., som var lige så gode som ”Pokémon” eller ”World of Warcraft”. Så ville vi få en generation af fagligt dygtige unge.

         

EdTech

Udvikling af undervisningsteknologi (EdTech) er en af de hurtigst voksende brancher på globalt plan.

Selvom Danmark er godt med i forhold til anvendelse af digitale hjælpemidler, er der stadig et stort uforløst potentiale for EdTech i Danmark. Ud over internetforbindelse og smart devices giver specielt taleteknologi (talegenkendelse og talesyntese) og spiludviklingsplatforme som Unity fantastiske nye muligheder for at udvikle spændende ny EdTech.

Spillificering/gamification

Dictus’ målsætning er at lave digitale undervisningsmidler, der er lige så medrivende og stimulerende som de bedste spil.

Så kan børn spille sig til kompetencer og øve deres færdigheder. Læremidlerne er funderet i evidensbaserede didaktiske metoder for at sikre optimal indlæring. Vi medgiver, at vi ikke kan lave det næste Pokémon som undervisningsmiddel, men vi skal så tæt på som muligt.

Tidlig sprogindsats

En tidlig indsats målrettet sprogudviklingen hos de yngste børn og de mest udsatte børn har stor betydning for deres udvikling af sproglige kompetencer.

Gode sproglige kompetencer i talesprog og skriftsprog er de væsentligste forudsætninger for tilegnelse af færdigheder i skolen - og i livet. Dictus’ mission er derfor at støtte børn i deres tidlige udvikling. Så tidligt som muligt med Fonitterne og LytteSkrivning, men også senere i livet, hvis ordblindheden er meget udtalt, med Dictus tale-til-tekst på PC og Smartphone.