Referencer og udtalelser

Rigtig mange danskere har anskaffet Dictus og gjort sig nogle erfaringer. Vi har samlet en række udtalelser og solstrålehistorier.

 

Flere af disse udtalelser omhandler ordblindes glæde ved Dictus og der er også mange ordblinde, som bruger Dictus. Men lad det være sagt her - Dictus er ikke kun et hjælpemiddel for ordblinde.

Selv meget dygtige tekstbehandlere har gavn af Dictus i deres arbejde. Læs også nedenfor om hvordan Dictus kan effektivisere forskellige typer arbejde.
- Erfaringer fra person med museskader
- Solstrålehistorier fra ordblinde
- Andre solstrålehistorier
- Professionelle anvendelser af Dictus 

Erfaringer fra person med museskader

 

Jeg begyndte at bruge Dictus, fordi jeg nemt får smerter i albuer og håndled efter mange timers arbejde ved computeren. En stor del af mit arbejde består i at skrive tekster, og før jeg begyndte at bruge Dictus, har jeg forsøgt at komme smerterne til livs på andre måder. Jeg har prøvet at udskifte min traditionelle computermus med en rullemus; jeg har talt med en ergoterapeut og forsøgt at afhjælpe problemet med forbyggende stræk- og styrkeøvelser. Det eneste som for alvor har virket, er imidlertid at begrænse brugen af mus og tastatur. I den forbindelse har Dictus været en stor hjælp til fortsat at kunne skrive og arbejde mange timer ved computeren, og programmet hjælper mig med fortsat at producere store mængder tekst hver dag uden at overbelaste mine håndled, albuer og arme, når jeg arbejder.

Anonym Dictus bruger

 

Læs råd til andre der vil i gang med Dictus

 

 

Solstrålehistorier fra ordblinde

 

Jeg har netop gennemført min universitetsuddannelse, hvilket i sig selv kan være svært nok, men som ordblind er dette virkelig en udfordring. Undervejs har jeg benyttet mig af flere forskellige programmer, herunder Dictus. Dictus har været et fantastisk redskab, bl.a. når jeg skulle skrive større opgaver. Jeg havde desværre ikke Dictus helt fra starten af uddannelsen, men da jeg fik det, og efter at have trænet med programmet, oplevede jeg genneralt at gå en karakter op i forhold til tidligere skriftlige opgaver. Samt at skriveprocessen blev gjort lettere da dictus kunne skrive de akademiske ord jeg tidligere havde måtte udelade. fortæller Sanni

__________________

 

Jeg afprøvede Dictus 2 på Vista i går. Efter at have trænet i 5 minutter + tilføjet et par enkelte dobbelt ord fx Emmerske Efterskole + tilføjet en tekst jeg har skrevet tidligere med de ord jeg plejer at bruger. Dictus 2 virker simpelhen fantastisk! Der er rigtig god genkendelse ca. 95% Med de nye kommandoer er det let og sjovt at rette undervejs. Det er et super godt produkt I har fået lavet. Jeg glæder mig meget til at afprøve det sammen med eleverne næste skoleår.
udtaler en lærer på specialefterskole for ordblinde.

__________________

Jeg bliver den første i landet, der får lov at bruge udstyret til eksamen fortæller Jeanette Tønnesen som går i 9. klasse til Randers Amtsavis. At der findes et program som Dictus har fået mig til at føle, at jeg langt fra er den eneste, der er ordblind. Det har hjulpet mig meget.
Citater fra Amtsavisen 25.feb 2008.

__________________

Det er faktisk sjovt at skrive på denne måde,
siger Mikkel fra 5. klasse i en artikel i Ordblindebladet dec 2007.

__________________

Jeg har en drøm... Lad os tænke den ordblindes sag på lang sigt. Lad os indføre Dictus allerede i Folkeskolen.
udtaler folkeskolelærer Annette Klint til Ordblindebladet dec. 2007.

__________________

Med Dictus oplever Jeppe den store glæde, at hans tekster dels får større kvantitet, men også større kvalitet.
beretter Jeppes mor til Hjælpemiddelcentralen april 2007.

__________________

Dictus giver de unge muligheden for at deltage i det unge-liv, der foregår på chatsider.
siger Allan Madsen, talepædagog på Taleinstituttet i Århus til Århus Stifttidende april 2007.

__________________

 

Frederiks selvtillid er vokset, siden han har fået Dictus og han er blevet meget mere glad. Han har været ked af altid at skulle have hjælp så nu har han fået en følelse af han kan noget selv.
fortæller Frederiks mor til Uge-Bladet Skanderborg Kommune feb. 2008

 

Andre solstrålehistorier

 

Jeg er kommet godt igang med Dictus Privat, som jeg købte til jul. Jeg bruger Dictus til at afskrive en gammel kirkebog fra Vokslev sogn 1765-1812, og i løbet af ganske kort tid har jeg fået afskrevet 130 sider. Kirkebøger indeholder mange specielle begreber, vendinger og datoangivelser. I starten kunne Dictus ikke genkende disse, men jeg har så rettet den genkendte tekst til og kopieret det til et dokument mange gange, måske den samme tekst 50 gange. Jeg har så ladet Dictus analysere dokumentet og føjet det til kontekst og hermed har jeg opnået en stor grad af genkendelse. Jeg er vildt imponeret over Dictus, og det er en kæmpe hjælp til dette specielle formål.
Udtaler Ole Færch .

Det er et rigtig fedt program. Jeg har trænet i en time og så kan det allerede skrive så perfekt. Det er helt fantastisk.
siger Jacob fra 9. klasse.

 

Professionelle anvendelser

 

TV2 og DR (text-tv side 399)
Begge tv-stationer foretager løbende beregninger af genkendelsesprocenten efter hver udsendelse og ligger meget konstant på en genkendelsesprocent på mellem 96% og 98%.
Læs beskrivelsen af løsningen.

Folketinget
De 20 medarbejdere der har arbejdet med referatarbejdet er nu omskolet så de indtaler referaterne i stedet for at skrive dem. Det betyder at de vil kunne læses på nettet allerede efter 2-3 timer hvor vi tidligere havde en produktionstid på en uge.
Læs beskrivelsen af løsningen.

Folkeskolen
Lærer Lisbeth Halskov Kristrup Skole i Randers har gennemført et større projekt med den hensigt at pege på nogle af de pædagogiske og psykologiske potentialer, hun oplevede ved at stille Dictus til rådighed for en række elever i folkeskolen med forskellige sproglige vanskeligheder.
Læs rapportens hovedkonklusioner

Ældreplejen
Jeg er glad for taleteknologien, da jeg har problemer med at stave. Nu skal jeg ikke have en kollega til at hjælpe mig mere - nu kan jeg selv tale det ind uden at sidde og tænke over, hvordan det mon skal staves.
Sosu-hjælper i projekt "Trivsel med Taleteknologi" i Esbjerg

Testimonials

”Dictus har gjort en stor forskel for mig. Det er et meget vigtigt og værdifuldt redskab i mit arbejdsliv.”

”Programmet bidrager i høj grad til at jeg kan passe mit arbejde .”


Anonym ansat i en NGO organisation

”Folketinget er meget tilfreds med Dictus’ talegenkendelsesløsning og med vedligeholdelse og support fra Dictus og har i marts 2015 underskrevet kontrakt med Dictus for en ny 4-årig periode.”


Jenni Birklund, chef for Folketingstidende i Folketingets Administration

Jeg har brugt Dictus i tilfælde, hvor jeg skal lave lange referater og hvor jeg ikke har haft sekretær eller studentermedhjælp med – der har det nogen gange været en fordel for mig at tale det ind i stedet for at skrive – for at skåne skulder og arm, når man også har mange andre skriveopgaver. Så det har været ud fra det ergonomiske hensyn og afvekslingen. Ergoterapeuter og fysioterapeuter siger jo at den bedste arbejdsstilling er ”den næste” – så det er en meget god leveregel. Her har Dictus givet den mulighed for afveksling.


Anonym arbejdsleder med museskader

Jeg er glad for taleteknologien, da jeg har problemer med at stave. Nu skal jeg ikke have en kollega til at hjælpe mig mere - nu kan jeg selv tale det ind uden at sidde og tænke over, hvordan det mon skal staves.

Sosu-hjælper i Esbjerg